Wat draag je tijdens online meetings?

Tegenwoordig werkt een groot deel van de mensen thuis. Online vergaderingen zijn dan ook niet meer dan normaal geworden. Veel mensen vragen zich af wat ze moeten dragen als ze thuis aan het werk gaan. Draag je dan hetzelfde als op kantoor of kan je iets comfortabeler aantrekken? We zetten een aantal spelregels op een rij 

Doe net als het een echte meeting is

De gouden regel is dat je net met doen alsof het een fysieke afspraak is. Kleed je en verzorg je dan op dezelfde manier als wanneer je een fysieke zakelijke ontmoeting zou hebben. Net als bij een meeting in het echt is het slim om je outfit op de ander af te stemmen, en op het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. Zo voorkom je dat jij in je favoriete trui zit terwijl de rest van je gesprekspartners strak in het pak zijn. 

Kleed je hetzelfde als je gesprekspartners

De tweede regel heeft te maken met de eerste regel. Kijk altijd wat voor soort kleding de andere partij draag. Werkt de tegenpartij bij een creatieve of technische start-up, dan sluit je je aan bij de lossere, moderne stijl die daarbij hoort. Je hoeft het niet een op een te kopiëren, maar als je weet dat de anderen vaak kleding van Peuterey of andere merken draagt is het slim om iets in dezelfde stijl te dragen. Heb je een afspraak met iemand die normaliter met Italiaanse leren veterschoenen op een formele bedrijfsvloer paradeert en louter gekleed gaat in een driedelig maatpak? Dan is het slim om zelf ook een stropdas en pak aan te doen. Twijfel je wat je aan moet doen? Bedenk dan dat je eerder een onprofessionele indruk met een iets te losse, nonchalante look dan wanneer je je iets te netjes uitdost.

Type meeting

De kleding is ook afhankelijk van het soort meeting dat je hebt. Een wekelijkse bijklets-sessies met het team heeft vaak een meer informeel karakter. Deze gesprekken gaan misschien in de eerste minuten nog over werk, maar monden daarna uit in koetjes en kalfjes over de huisdieren, de planten en de verbouwingen in huis. Voor dit soort meetings kan je je favoriete trui van CP Company wel aan. Maar desondanks is het slim om er nog altijd verzorgd bij te zitten. Ook al voel jij je nog zo vertrouwd bij je collega’s, het is goed om er niet slonzig of sjofel uit te zien. Ten slotte ben je nog steeds aan het werk.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *